Loading Laddar...
 

Övrigt

SAMARBETE MED POLISEN

Tyresö Trafikskola samarbetar med närpolisen i Tyresö och Brottsförebyggande rådet för att minska antalet inbrott i kommunen. De gator som drabbas av bostadsinbrott får tillsyn av Tyresö Trafikskola som då övningskör extra mycket på adresserna, i den mån det är förenligt med körmomenten. De allra flesta bostadsinbrott sker på dagtid när det ofta är tomt i bostadsområdena. Tyresö kommun kom på en hedrande andraplats 2010 i den brottsförebyggande tävlingen European Crime Prevention Award, ECPA. Inbrotten i Tyresö minskade med tio procent 2008 och närmare 30 procent 2009. Under samma tid har inbrotten i övriga Stockholm ökat med nästan 60 procent. Under 2010-2011 har bostadsinbrotten ökat svagt i kommunen samtidigt som hela Stockholms län har haft en kraftig ökning. Så vi hoppas att vi gör skillnad!

Fr vänster: Nadja, Beatrice Ask, Åke,
Claes Stjernström, Fredrik Saweståhl och Linda Wikman.
Foto: Pressekreteraren Justitiedepartementet

 

BESÖK AV JUSTITIEMINISTERN

Vi har haft justitieminster Beatrice Ask på besök på Tyresö Trafikskola! Initiativtagare var Brottsförebyggande rådet i Tyresö som bjöd in i augusti 2010. Flera lokala politiker var med, bl.a. kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl. Intressant att få möjlighet att diskutera utbildningar och verksamheten.

 

BESÖK AV DELAGATION FRÅN INDIEN

Tyresö Trafikskola hade äran att ta emot en delegation från norra Indien. Man diskuterade trafiksäkerhet och utbildning för körkortstagare och gjorde studiebesök via Sveriges Trafikskolors Riksförbund hösten 2005. De personer som var här arbetade på höga politiska poster hade möjlighet att påverka. Vi hoppas att vi kunnat bidra med ideér och inspiration!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indienelegationen

Indiendelegationen