Loading Laddar...
 

Körutbildning

Obs! Information per 2020-03-20 från Trafikverket!

Trafikverket ombokar prov i mars och april - läs mer: 

https://www.trafikverket.se/korkort/boka-prov/viktig-information-om-coronaviruset-covid-19/

https://fp.trafikverket.se/Boka/#/

Har du prov inbokat med trafikskolan - hör av dig så snart som möjligt så får vi se över dina bokningar! Läs mer inloggad på Elevcentralen!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KÖRNING - MANUELL ELLER AUTOMAT

Vårt mål är att utbilda dig snabbt och säkert till en riskmedveten bilförare. Vi arbetar med individuellt anpassade utbildningsplaner, du erbjuds en dokumenterad plan och kostnadsberäkning av din utbildning. Vi ser gärna att din privata handledare följer med på körlektionerna, så att ni båda vet exakt vad som skall övas till nästa körlektion. Du erbjuds utbildning i riskmedvetenhet och övning i svårare trafiksituationer. Vi kör Volkswagen Golf med manuell växellåda och för automat. Trafikskolan använder övningsbil med alkolås i utbildningen. Körkortstillståndet behöver vara utfärdat vid första körlektionen, ta med och visa upp i receptionen. Medtag legitimation vid varje körlektion.


AVBOKNING AV KÖRLEKTION

2020-03-20 Corona-läget: Vi kör lektioner som planerat. Vi pausar däremot att blåsa i alkomätaren tillsvidare. Friska lärare och kunder - god handhygien - tvätta händerna innan och efter körlektion - använd handsprit, finns utställt på flera ställen på trafikskolan, samt finns i bilarna. Vi rengör kontaktytor i bilarna och i lokalerna så ofta som möjligt. Behöver du boka om en lektion för att du känner dig sjuk så hör av dig så snart som möjligt, även om det är nära inpå. Vi vill inte att du ska komma till oss om du är sjuk - stanna hemma! Du behöver inte betala för körlektionen, men du måste höra av dig innan! Trafiklärare och trafikskolepersonal har rätt att avvisa dig ifall du uppvisar symptom som hosta, feber eller luftvägsproblem. Vi behöver alla hjälpas åt att minska smittspridningen, men vi vet också att körkortsutbildningen är viktig. Har du några frågor eller funderingar - hör av dig via tel/sms/mejl/webb! Väl mött/Nadja Vigert Trafikskolechef

Generellt: Om du behöver avboka en lektion vänligen hör av dig till oss så snart som möjligt. Obs! Om du får förhinder till en körlektion behöver du boka av SENAST dagen innan kl. 13.00 för att inte bli debiterad. Detta gäller även vid sjukdom, annars behöver du visa upp sjukintyg snarast. Lektionen debiteras annars med fullt pris.  Du ansvarar för tiden tills vi ev. får in någon annan. Vänligen boka av i första hand via din personliga inloggning på hemsidan. Logga in under Elevcentralen. Vi har även telefonsvarare på receptionsnumret 08 742 66 00, och skicka gärna sms till 0708 88 64 77 som är vår receptions-mobil. Mejl till reception@tyresotrafikskola.se. Vi lyssnar inte av, eller läser sms förrän receptionen öppnar som grund. 


MÖRKERKÖRNING

Under vinterhalvåret erbjuder vi mörkerkörning igen, det är obligatoriskt enligt trafikverkets kursplan. Vi ser helst att du kört omkörningslektionen innan eftersom den är grundläggande inför mörkerkörningen. Vi bokar vanligtvis med start kl. 18.00 då är vi två elever i varje bil, och två bilar. Vi har en mörkerdemonstration, vi övar mötesteknik och omkörningsteknik i mörker och tar upp andra viktiga aspekter när det gäller denna speciella körning. Detta är en toppenkörning, missa den inte!


RISKUTBILDNING DEL 2 - HALKKÖRNING

Riskutbildning del 2 - den praktiska delen - även kallad Risktvåan eller halkkörningen rekommenderar vi att du bokar på Stockholms Trafiksäkerhetscenter Gillinge i Vallentuna norr om Stockholm. Vi rekommenderar att köra halkkörningen relativt sent i din utbildning så du får ut så mycket som möjligt av den. Utbildningstiden på Gillinge är ca fyra timmar med teoretisk genomgång både före och efter körningen och priset är SEK 2 020. Du bokar antingen i receptionen efter diskussion med din trafiklärare eller direkt via internet - man köper en biljett som man använder för bokningen. Kom ihåg att ta med legitimation! Från november 2011 kör man själv i bilen och har kontakt med utbildaren via radio. Gillinge har endast automatväxlade el-bilar!  Du får möjlighet att prova på en krocksläde och en vältebil. Halkkörningen måste vara utförd innan både kunskapsprovet och körprovet vid trafikverket. Gillinge har även kursen på engelska.
Also in English at Gillinge!


KÖRPROV

Från 1 mars 2020 måste det teoretiska kunskapsprovet vara godkänt för att göra körprovet. Vi kör upp vid trafikverket i Farsta, närmare bestämt i Larsboda. Kör du upp via trafikskolan kör du vår bil och din trafiklärare följer vanligtvis med på provet. Vi kör en uppvärmning på ca 25-40 min innan uppkörningen. Lån av bil inkl. uppvärmning vid körprov i Farsta kostar 1 695 kr och betalas SENAST en vecka före uppkörningen. Kör du upp privat så hyr du bil från trafikverket - boka prov på Trafikverket. Man har ca 60 min till förfogande vid körprovet, först formellt med att kontrollera legitimation och riskintyg samt att du inte har något annat körkort från EES (som man får skriva under på). Sedan en säkerhetskontroll av bilen, genomgång av provet och sedan körning. När du kommer tillbaka har du förhoppningsvis ditt körkort!!!

Avgiften för körprov till trafikverket är SEK 800.


REKLAMATIONSNÄMD

STR:s praxis för återbetalning tillämpas. STR:s reklamationspolicy gäller. STR:s praxis för avbeställning av teorikurs och körlektioner tillämpas.


Tyresö Trafikskola AB
Tel 08-742 66 00
Personuppgiftsansvarig Nadja Vigert